top of page

Co-creatie met Erna & Margon

Ik zorg als fotograaf dat ik goed zichtbaar ben. Dat doe ik onder andere door social media in te zetten en mijn werk te laten zien waarbij ik iets over de foto’s vertel. Ik werd eind vorig jaar benaderd doorErna ter Weele en Margon van Toor. Ze zagen mijn foto's op LinkedIn, vonden ze mooi en namen contact met mij op.


Erna en Margon zijn oud-collega’s van mij van meer dan 10 jaar terug. Ze helpen hun klanten met specifieke programma’s voor het creëren van natuurlijk leiderschap, effectief teamwork en organisatieontwikkeling waarmee je je bedrijf veerkrachtig en succesvol maakt. Ze hebben ook leergangen die gericht zijn op het ontwikkelen van emotioneel- en sociaal intelligent handelen op een strategisch-, tactisch- en/of operationeel niveau.

Ik had al persoonlijke ervaring met de leiderschapskwaliteiten van Erna en Margon toen ze collega’s van me waren, dus dat ze De Verbeelders van verandering samen gingen starten was voor mij destijds geen verrassing!


Wat is natuurlijk leiderschap volgens Erna en Margon?


Voor Erna en Margon betekent natuurlijk leiderschap dat je in verbinding staat met jezelf, met anderen en met wat je samen met je team als bedrijf te doen staat. In hun programma’s leren ze de deelnemers om een intern leiderschapskompas te ontwikkelen, waarmee je wendbaar bent en koers kunt houden, juist in complexe of hectische situaties. Met de Corona pandemie waar we midden in zitten zijn de programma’s van Erna en Margon meer dan ooit nodig! In plaats van de gebruikelijke ‘heidag’ en ‘we praten wat, we doen een plas en alles blijft zoals het was’ nemen zij juist gas terug en nemen de tijd voor verdieping waardoor er echt een blijvende transformatie plaats vindt. Ze kunnen dit veel beter uitleggen dan ik, dus neem vooral contact met ze op via hun website als dit naar meer smaakt!


Mijn bijdrage aan twee boeken


Erna en Margon vroegen mij om niet alleen foto’s van hun tweeën te maken, maar ook van een aantal geïnterviewden in hun te verschijnen boek ‘wat je ziet doe je zelf’ en het boek ‘Samenhang in Samenwerken’ van Marie-Louise van Mourik en Esther Daniels. Ik stelde voor om de portretten te maken in de mooie daglichtstudio van collega-fotograaf Nienke Wind.


Zo ontmoette ik Suzanne Bontje, eigenaar van BEING Leadership, Marie-Louise van Mourik, directeur-bestuurder van Junis Kinderopvang, Anne-Petra Sibbles, directeur Ontwikkeling bij Junis Kinderopvang, Derk Egeler, partner bij deTransformatie Groep en Wiet de Bruijn, partner van de Delight Group en chairman van de Foundation Leadership. Organisaties waar Wisdom In Business,Inner Peace Amsterdam en Delight Yoga onder vallen. Stuk voor stuk wat ik ‘thought leaders’ noem maar vooral ontzettend fijne, warmbloedige mensen! Het leverde foto’s op waar we allemaal erg gelukkig mee waren.

Je hoort mij geregeld zeggen dat portretten altijd een co-creatie van de fotograaf en de persoon die gefotografeerd word is en dit is voor mij een ultiem voorbeeld!
27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page