top of page

De Essentie van je leven

‘Een foto zegt meer dan een duizend woorden’ is een bekende uitdrukking. Ik vertel met mijn foto’s dan ook graag een verhaal.


Ik was daarom ook erg verheugd toen Michaela de Groot mij vroeg om foto’s van haar te maken. Michaela is namelijk een ‘personal biographer’. Ik associeerde een biografie altijd met bekende mensen…totdat ik Michaela leerde kennen.


Michaela heeft als pay off: jouw verhaal mijn pen.

Ieder mens heeft zijn eigen levensverhaal en worstelt op zijn tijd met pijn en met verlies, leert de liefde kennen in al zijn facetten, maakt keuzes, struggelt met tegenslagen en viert overwinningen. Dat maakt ieder leven boeiend, of je nou bekend en beroemd bent of niet.

De essentie van je leven


Michaela gaat samen met haar klant door middel van een interview langs de herinneringen uit zijn of haar leven. Dat is op zich al een bijzondere gebeurtenis, het zorgt er namelijk voor dat de rode draad van je bestaan zichtbaar wordt en het laat je inzien waar je vandaan komt, waar je nu staat en hoe je hier gekomen bent. Maar ook wat je koestert en waar je dankbaar voor bent. Het raakt daarmee eigenlijk de essentie van je leven.


Een biografie is zowel voor jezelf als voor een ander

Wanneer Michaela een biografie schrijft, dan levert dat niet alleen een rijk document op maar ook een belangrijk ogenblik waarop jij stilstaat bij je eigen leven. Het is een ogenblik waarop je samen stap voor stap door jouw ervaringen loopt.

Het is zo niet alleen voor jezelf waardevol om terug te lezen maar minstens zo belangrijk voor je kinderen, ouders, je partner of andere belangrijke mensen die je graag op deze manier bij je leven wilt betrekken en je inzicht in jouw leven wilt geven.


Michaela toont oprechte interesse

Ik heb Michaela leren kennen als iemand die niet alleen heel taalvaardig is, maar ook oprechte interesse in iemand toont. Als ‘mensen-mens’ fotograaf is dat ook heel belangrijk.


Dankjewel voor de mooie ontmoeting Michaela!12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Westdogs

bottom of page