top of page

I love my job!

Bijgewerkt op: 24 okt. 2021

De switch naar freelancefotograaf is het uitkomen van mijn hartsverlangen!


De ene dag ben ik portretten aan het maken, een mooi fotodocument van een trouwen of evenement en het andere moment maak ik foto’s voor een webshop. Het zijn deze momenten die me zo waanzinnig dankbaar laten voelen. Ook de relatie met mijn opdrachtgever, die vaak vriendschappelijk is, en de dankbaarheid voor de foto’s die ik ontvang.


Sommige klanten zijn eerst klanten van jou. Een goed voorbeeld hiervan is biologische boerderij De Beekhoeve.


Toen ik een aantal jaren op zoek was naar rauwe melk, kwam ik terecht bij de biologische boerderij De Beekhoeve in Kamerik. Koos en Monique zijn boeren met een hart van goud en ze werden al snel vrienden van mij. Ze hebben 4 kinderen; Ilse, Timo, Mijke en Demi.


Ik ging, toen ik nog niet professioneel fotograaf was, al snel foto’s maken op De Beekhoeve waardoor Koos en Monique zagen waar toe ik in staat ben. Ook ging ik helpen met de meewerkdagen (ik werd meteen door Timo gesommeerd koeiepoep te schuiven in de stal, haha) en hielp ze met zichtbaar zijn op social media (check hun Instagram account)


De Beekhoeve doet allerlei activiteiten om in contact te zijn met individuele klanten en ze te laten kennismaken met het leven op het platteland. Zo hebben ze dus meewerkdagen waarop klanten (!) meehelpen op de boerderij, ze verhuren de ruimte in 1 van de stallen voor bijeenkomsten voor mensen die even ‘los willen waaien’ en ze hebben een eigen winkel waar ze naast hun eigen producten ook biologische (streek)producten verkopen. Een logisch vervolg is dan ook een webwinkel.


Toen ze de foto’s zagen die ik voor De Seizoensmarkt had gemaakt, vroegen ze mij of ik die ook voor hun webshop kon maken.


Wat mij opvalt bij veel webwinkels die voedsel verkopen, is dat de producten heel steriel zijn gefotografeerd of juist over de top gephotoshopt. Ik koos er daarom voor om de producten in de winkel te fotograferen, in de omgeving waar je ze ook koopt (natuurlijk maakte ik meteen foto’s tussendoor):


Als je bij de Beekhoeve bent, valt het je meteen op dat de dieren zo ontzettend relaxed zijn. Je wordt vrolijk begroet door de koeien en kalfjes, kippen, honden, katten en het gehinnek van de paarden.


Koos en Monique kennen elke koe bij naam en hoe de dames zich tot elkaar verhouden. Ze hebben expres gekozen voor een ras dat niet gefokt is op de hoogste melkopbrengst omdat dit koeien zijn die snel ‘op’ zijn en geslacht zijn. Ze hebben houden van de dieren en behandelen ze met hetzelfde respect als dat ze hun medemens geven. Dat is eigenlijk toch heel gewoon?22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Westdogs

bottom of page