top of page

Ieders talent is het waard om benut te worden

Bijgewerkt op: 19 apr. 2021

Toen ik een paar jaar geleden in Bos & Lommer kwam wonen, wilde ik mijn buurtgenoten beter leren. Ik besloot om via de Faceboekgroep ‘Bolo Buren’ mensen op te roepen om door mij gefotografeerd te worden en dat ik dan wat over ze vertel aan hun buurtgenoten. Fotograferen, teksten schrijven en mensen zijn mijn grootste passies dus het leverde al snel mooie verhalen op. Helden van het eerste uur zoals Vladimir, Laura en Anita gaven mijn project een boost.

Hoewel ik fotograaf ben, gaat het mij niet zozeer om de foto’s maar om het verbinden van mensen en ze een gezicht te geven. Het viel me op dat veel buurtgenoten mooie dingen doen in Bos en Lommer. Het heeft mij getriggerd om de oproep aan te scherpen naar mensen die iets ‘betekenisvols’ doen, zoals Mignon die prachtige projecten doet in West, korfbalvereniging Blauw-Wit die mensen met een mentale achterstand plezier laat hebben of laatst nog Jeroen die de etalage van zijn bedrijf beschikbaar stelt aan buurtgenoten die iets te exposeren hebben. Tijdens de shoot met Lorenzo kwam ik Jerry tegen. Jerry doet net als Lorenzo hele mooie dingen in Bos & Lommer. Ik vertel je er graag over! Het is alweer 20 jaar geleden dat Jerry voor het eerst de Kolenkitkerk binnenwandelde. De coaching, de goede opvang en de inzet voor kinderen en jongeren door buurtverbindende events en sportactiviteiten hebben hem nooit meer naar buiten laten wandelen!

Door de coaching die hij zelf ontving, groeide bij Jerry het verlangen om iets terug te doen voor gezinnen, kinderen, jongeren en ouderen. Zo kwam hij in contact met mensen in de wijk zoals de wijkagent, de ouderenzorg en diverse hulpverleners. Mensen die buurtbewoners met uiteenlopende problemen helpen of kinderen leuke dingen om te doen aanbieden omdat ze anders maar weinig te doen hebben. Hij besloot om samen met anderen programma's speciaal voor de buurtbewoners te ontwikkelen terwijl hij tegelijktijdig (!) door diverse opleidingen te doen gegroeid is tot Onderwijsondersteuner. Jerry is nu bezig met de instroomopleiding voor leerkacht in het basisonderwijs. Een branche waar ze staan te gillen om mensen zoals Jerry!


Net als dat dit project voor mij al heel veel opgeleverd heeft, geldt dit ook voor Jerry. Niet elke ervaring was even fijn hoor, maar hij is er wel door gegroeid als mens en kan het ook goed gebruiken in zijn werk als jongerenwerker/coach.


Centraal in het werk wat Jerry doet staat de vraag: "Hoe kan deze persoon geholpen worden en/of hoe kan dit probleem opgelost worden?" Jerry gelooft dat elke generatie niet succesvol kan zijn zonder een netwerk en dat iedereen (verborgen) talenten heeft die te mooi zijn om ze niet te benutten. Daar kun je het toch alleen maar ontzettend mee eens zijn?


Jerry, jij bent echt een ware held en wat zijn wij blij dat jij in Bos & Lommer woont!
81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page