top of page

Met AT5 door de Esmoreitstraat

Bijgewerkt op: 19 apr. 2021

Ik ben recentelijk benaderd door AT5 als ‘de Bolo Fotograaf’. Of ik het leuk zou vinden om in het programma ‘Straten van Amsterdam’ samen met Redouan Ait Ouarg van AT5 door de Esmoreitstraat te lopen, de straat waar hij is opgegroeid. Natuurlijk wilde ik dat! Toen ik vervolgens een extra bewoner zocht in de Esmoreitstraat en die binnen no time vond via deze Facebook Groep, was het feest compleet! Ik liep eerst, met draaiende camera, met Redouan door de Esmoreitstraat en vertelde hem over hoe Amsterdam mijn werkzame leven zo heeft omgegooid toen gemeente Amsterdam mij vroeg een versie van de Bolo Buren fotoshoot voor heel stadsdeel West te doen, samen met twee tekstschrijvers 'Wij In West' . Hoe ik ook zo door mijn project en dat van Amsterdam veel leukerds heb leren kennen waarvan er veel goede vrienden van me zijn geworden. Vervolgens gingen we bij Wielie Elhorst naar binnen.

Wielie woont al sinds 2003 in Bos en Lommer, in de Esmoreitstraat. Hij is dol op zijn buurtje. Het is er altijd rustig, hij heeft leuke buren en het geliefde Erasmuspark is om de hoek. Hij is gemeentepredikant, in Bussum (bij de Wilhelminakerk) en in Amsterdam (de Oranjekerk). Daarnaast is Wielie predikant voor de LHBTI+ gemeenschap, vanwege de Protestantse Kerk Amsterdam. Hij is al jarenlang christelijk LHBTI+ activist en zet zich in voor de emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI+ personen in de kerk. In Amsterdam organiseert hij samen met anderen onder andere de Pride Kerkdienst in de Keizersgrachtkerk. Daarnaast is hij graag van dienst als men hem daarom vraagt. Zo was hij de 'spreekstalmeester' tijdens de Viering van de Liefde op het Homomonument op 8 januari 2019, toen hij daar samen met anderen protesteerden tegen de Nashville Verklaring die zich ronduit negatief uitlaat over LHBTI+ personen. Bij de opnames door AT5 las hij uit 1 Korintiërs 13 (de Bijbel), over de liefde. Ik geloof dat alles draait om liefde en was geroerd door wat ik Wielie hoorde voorlezen, terwijl ik probeerde te manoeuvreren in een woonkamer vol mensen, camera’s en videolampen. Wat een lieve kanjer is die Wielie toch!

Nou, vervolgens ging ik met het AT5 team door naar Leontine en Ali. Ali komt uit Turkije en kan nog niet zo goed Nederlands maar daar komt snel verandering in, onder andere omdat bij samen met Leontine The Flower Of Life praktijk runt. De Flower of Life is een gemeenschappelijk symbool van vele spirituele en religieuze leerstellingen over de hele wereld. Het is een van de oudste heilige symbolen. Het staat ook mooi symbool voor hoe Leontine, die net als Wielie al 16 jaar op de Esmoreitstraat woont, en Ali als stel zo mooi samensmelten hoewel ze allebei een hele andere achtergrond hebben. The Flower Of Life praktijk verzorgt massages, stoelmassages bij bedrijven, acupressuur therapie, yogalessen en yogareizen voor iedereen, op ieder gewenst niveau. Naast de passie voor yoga en massage hebben Leontineen Ali ook een passie voor essentiële oliën en wat rook het heerlijk bij ze!

Kijk maar eens op hun website.

De cameravrouw kon door de zware camera en vele opnames wel een stoelmassage gebruiken maarja….wie moest dan de camera bedienen? Sorry dikke pech, dan ‘moet’ Redouan maar even, haha! Op een van de foto’s zie je mij liggend op de grond gekronkeld liggen om dat ene shot te maken….

We liepen tot slot nog even naar de omgezaagde bomen bij de Erasmusgracht, waar ik vertelde over Operatie Plank van Operatie Periscoop, toen de oude buurvrouw van Redouan hem begroette en er over de straat heen een gesprek ontstond hoe de kleine Redouan zo bas was voor de grote honden die zij en haar man (nog steeds) hebben.

Bedankt AT5 dat jullie ons even in de spotlights hebben gezet en voor de gezellige tijd tijdens de opnames. Ik ga de uitzending uiteraard delen in deze Facebook Groep! Ali; sterkte met de gezondheid van je vader in Turkije en lieve Wielie en Leontine bedankt voor jullie deelname en dat jullie in Bos & Lommer wonen!
231 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page