top of page

Succes door vertrouwen

Bijgewerkt op: 19 apr. 2021

Ik heb eerder in opdracht van Gowri Gopalakrishna het Symposium van de Dutch National Survey on Research Integrity mogen vastleggen. Toen door de aangescherpte Corona maatregelen het offline symposium verschoven werd naar een online evenement maar vanuit een ‘offline locatie’ (Pakhuis De Zwijger in Amsterdam), vroeg Gowri mij hoe ik dat (nog) goed zou kunnen documenteren. In plaats van een afzegging werd ik aangesproken op mijn creativiteit en kunde als fotograaf. Dat was al een hele fijne start!

2020 is voor Gowri op veel onverwachte manieren een opmerkelijk jaar.Het bracht haar terug naar de SARS-epidemische dagen in haar thuisland Singapore, waar ze als jonge epidemioloog van infectieziekten midden in deze epidemie werkte.Toen de Corona pandemie een feit was werd ze plotseling gevraagd hoe zij vond hier mee om te gaan, gezien haar ervaringen met SARS. Naarmate de pandemie evolueerde, werd het debat over de betrouwbaarheid van de wetenschap eromheen een steeds populairder onderwerp. Dit viel, grappig genoeg, opnieuw samen met haar eigen huidige onderzoek naar hoe we de manier waarop we wetenschap met integriteit kunnen bedrijven, kunnen verbeteren.

In oktober 2020 is, na bijna 3 jaar van intensieve voorbereiding en vele uitdagingen, de Dutch National Survey on Research Integrity op alle academische universiteiten en universitair medische centra gelanceerd. Gowri hoopt met haar collega’s dat deze enquête helpt om enkele concrete cijfers op tafel te leggen om deze dialoog op gang te brengen. Elke ingevulde enquête brengt ze dichter bij het begrijpen van de overeenkomsten en verschillen die je tegenkomt in de specifieke disciplines. Het is de eerste stap om dingen voor ons allemaal als gemeenschap te verbeteren. Het is een zaak die Gowri erg na aan het hart ligt.

Als je een academicus bent en de enquête nog niet hebt ingevuld, doe het dan! Je helpt er veel mensen mee.


Je kunt de enquete invullen op de NSRI website.

Gowri was zeer te spreken over de foto’s en als kers op de taart kreeg ik de opdracht nog wat foto's van haar te maken. Ook nu weer kreeg ik haar volle vertrouwen en dat is een heel belangrijk component van een geslaagd resultaat!
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page