top of page

Trying to be happy

We delen zoveel met elkaar over zaken als zelfliefde, in-het-moment-zijn en je-dromen-achter aan gaan.


Wat gebeurt er als je oog-in-oog staat met iemand die dit vanuit een hoek doet waar je het liefste een blokje om heen loopt?

Ik had onlangs een fotoshoot dat al snel een hele bijzondere ontmoeting bleek te zijn. Carla is vroeger danseres geweest maar moet als gevolg van 3 chronische ziektes het nu zonder haar linker onderarm en benen doen. Haar hond moet haar met van alles helpen, zoals de was in de wasmachine doen en haar jas aantrekken. Ze is van veel mensen en instanties afhankelijk maar geeft ook terug, onder andere door vrijwilligerswerk. Wat mij bij mijn hart greep was de mooie blik in haar ogen. Mooi door alle levenslust, wat ze is geweest en wat ze nog steeds ìs.

Carla gaat weer dansen, maar nu onder water.

Ik vertelde haar van Jason Becker, de meestergitarist die ALS heeft en nog alleen kan knipperen met zijn ogen. Dat heeft hem niet weerhouden een plaat te componeren. Zijn woorden:

"This is my story, and in a way, everyone’s story. Life – we are all just trying to be happy. People are baffled that I can be happy after almost 30 years with ALS. Even I sometimes wonder how it is possible. This song is the simple answer. Most of this video takes place in my mind. I am talking to myself, looking for answers, thinking about the past and some of the people I love, and it all comes out in music"

Ik was volledig in het moment tijdens de fotosessie, maar terug naar huis met de muziek van Jason kwamen de tranen. Niet van verdriet, maar van liefde voor het leven. ❤️

https://youtu.be/e8jAQWpO1Ac


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page