top of page

Wat is de wereld toch klein!

Bijgewerkt op: 19 apr. 2021

Wat kan de wereld toch klein zijn. Ik ben dagelijks te vinden op de zakelijke variant van Facebook, LinkedIn. Ik werd door een ‘connectie’ geattendeerd op Lorenzo Homoet. Laat Lorenzo nou bij mij in Bos & Lommer wonen! Een afspraak voor mijn eigen fotografie-storytellingsproject in de Facebookgroep 'Bolo Buren'.

Lorenzo is net als ik een echt ‘mensen-mens’ dus je begrijpt; Lorenzo en ik hadden direct een megaklik .


Lorenzo helpt als stylist mensen door er goed uit te zien vertrouwen te hebben in hoe je overkomt en wie je bent. Je maakt zo ook veel gemakkelijker contact met andere mensen. Zo verbetert Lorenzo niet alleen het imago van organisaties, maar helpt hij zo ook individuele mensen met hun persoonlijke imago. Je kan Lorenzo zien als iemand die letterlijk meerdere talen spreekt, maar ook de spreekwoordelijke taalbarrière tussen mensen, en dan met name mensen van verschillende culturen kan overbruggen. Ik heb als fotograaf het credo ‘Ik laat met mijn foto's zien wat jou een mooi mens maakt!’ dus tja we spreken dus dezelfde taal!

Hoe hij in het leven staat vertaalt zich niet alleen in zijn werk maar ook wat hij voor ons Bos en Lommer betekent. Een greep uit wat hij zoal doet;


Organisatie van de ‘Dag van de Eenzaamheid’


Om de eenzaamheid bij met name bij senioren terug te dringen heeft hij zich aangesloten bij een organisatie die andere organisaties voorziet van PR materiaal bij de ‘Dag van de Eenzaamheid. Zo werkte hij bijvoorbeeld met het verzorgingstehuis Cordaan op de Hoofdweg. Ze hebben toen een bingoavond georganiseerd met muziek en met bijzondere gesprekken tussen jong en oud.


Buurtfeest en een sport en speldag


Zoals Redouan Aitouarg van AT5 mij in het in het interview met mij al vertelde, heeft ook Lorenzo de buurt zien veranderen. Wat is gebleven is de verbinding die mensen met elkaar zoeken. Op aanvraag van de jongeren heeft Lorenzo samen met anderen kort voor de Corona pandemie een buurtfeest en een sport en speldag georganiseerd (jaarlijks terugkerend) met een heuze beker en medaille uitreiking.Voor de kleintjes was er een springkussen,verhalenvertellers, werd er gesminkt etc. en natuurlijk werd de inwendige mens niet vergeten!


De winkeliers op het Bos en Lommer Plein


Ik ben hier in Bolo de activiteiten van Operatie Periscoop gaan fotograferen die gericht zijn om dit plein met zoveel potentie op een positieve manier onder de aandacht te brengen van de bewoners in Bos & Lommer. Als Lorenzo een event of een speciale gelegenheid heeft, dan kan hij bij een aantal winkeliers terecht die hem en zijn collega’s sponsoren.


High Tea en busreizen om de Kolenkitkerk te steunen


Vorig jaar heeft Lorenzo mee geholpen om twee keer een High-tea te organiseren en twee keer een busreis naar Dusseldorf en Dortmund. Er werd daar heel goed op gereageerd. Deze acties zijn onderdeel van de crowdfundacties die ze organiseren vanuit de Kolenkitkerk. Door deelname steunt je ook de renovatie van de Kolenkitkerk.


Computercursussen voor senioren


Ik vertel in deze blog post al hoe Nadia met haar man vanuit stichting Samen Kracht bewoners helpt met allerlei activiteiten waarmee ze van Bos & Lommer kunnen genieten zoals velen dat al doen. Dat doet Lorenzo ook. Door de senioren vertrouwd te laten raken met de computer, organiseert hij in samenwerking met een aantal vrijwilligers computerlessen.


Kerstconcerten met diner


De 2e en 3e zaterdag in de maand december werkt Lorenzo met aan de organisatie van een Kerstconcert en een Kerstdiner. Voor een bedrag van slechts € 22,50 krijg je een viergangendiner (!), mag je gratis naar het concert, kan er worden genetwerkt, en worden gedanst! Je ziet vooral eenzame mensen uit de buurt opbloeien, geweldig toch? Superfijn dat deze mensen niet eenzaam thuis hoeven te zitten door zoveel gezelligheid is in de buurt.


De buurt in, in contact met buurtbewoners


Lorenzo gaat geregeld samen met andere de buurt in en heeft dan contact met organisatie als Cordaan.


Wauw wat een prachtig mens die Lorenzo!78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page